0

RÜYADA ALLAHU TEALA (C.C.) GÖRMEK

rüyada allah c.c. görmenin manası nedir?, rüyada euzu

RÜYADA ALLAHU TEALA (C.C.) GÖRMEK


ALLAH AZZE VE CELLE: Allah Teâlâ mağfiretinin pak suyu ile hatalarımızı temizlesin. O dilemedikçe bir şey olmaz. Gönül aynasına onun kerem güneşi vurmadıkça da devlet ele geçmez. O, öyle bir kudrete ve azamete sahiptir ki, onun kudret ve azameti karşısında akıllar hayretinden yerlere döşenir.
O birdir ve tektir. O'nun eşi, benzeri ve misli olma ihtimali yoktur. O'nu azamet ve celâliyle keyfiyetsiz, benzersiz ve misalsiz olarak görmek, hayra delâlet eder. Böyle bir rüyaya mazhar olan kimse dünyada müjdelenir. O kişinin ahireti de selâmet ve saadettir. Zaten rüya istemekle görülmez, insana gösterilir.

Rivayet edilir ki: Resul-i Ekrem (s.a.v.) sahabelerine hitaben şöyle buyurmuşlardır:

Sizin biriniz rüyasında gördüğü şeylerin en hayırlısı o kimsenin,  Allah'ını, Peygamberini ya da Müslüman ana ve babasını görmesidir. Bir kimse rüyada,  Allah Teâlâ' nın kendisini mağfiret edeceğini ve Cennetine koyacağını görse, bu rüya o kişinin Allah'ın murakabesi altında olduğuna ve Rabbi' nin makamından korktuğuna delâlet eder.

Allahu Teâlâ ile arasında bir perde olduğunu görmek, büyük günah ile tabir olunur. Kişinin rüyada Allah'ın arşını görmesi, kendisi için hayra delâlet eder. Ve yine Rabbi ile konuştuğunu görmesi, çok çok Kur'an okumaya delâlet eder. Çünkü Kur'an-ı Kerim Yüce Allah'ın kelamıdır.

Rüyada başını Allahu Teâlâ'nın mesh ettiğini görse, bu rüya keramete delâlet eder. Ve Rabbi o kulu kendisine yaklaştırır. Bir kimse, Allahu Teâlâ'nın bir beldeye, bir mekâna veya yüksek bir yere indiğini görse, bu rüya o beldenin Allah'ın adaleti ile dolacağına delâlet eder. Artık o beldede hayır ve bereket çok olur. Ayakta Allah(c.c.) huzurunda durduğunu ve Cenâb-ı Hakk'ın kendisine nazar ettiğini görmesi izzet ve ikbale delâlet eder. Rüyada bir kimse Rabbi' nin "Bana gel!" hitabını duysa, bu ecelinin yaklaştığına delâlet eder.

Allahu Teâlâ'nın kendisini nezdi hâl ilâhîsine alıp ikram ettiğini görmek, ahirette ilâhî rahmete ereceğine delâlet eder. Yüce Allah'ın kendisine vaaz ettiğini görmek, Allah rızasına uygun bir işle tabir olunur. Allahu Teâlâ'nın kendisini hayır ile müjdelediğini görmek, çok çok sevap ve hayra delâlet eder. Bir kimse yüce Allah'ı bir mekânda namaz kılar görse, bu rüya, o yere rahmet ve mağfiret geleceğine delâlet eder.

Rüyada kendisini Rabbi' nin kabul ettiğini görmek, dualarının kabul edileceğine delâlet eder. Rüyada yüce Allah'ın kendisini çağırdığını ve kendisi de ona icabet ettiğini görmek, Hacca gitmeye delâlet eder. Rüyada Allahu Teâlâ'dan korktuğunu görmek, fakirlikten kurtulup zengin olmaya ve rızkının genişleyeceğine delâlet eder. Rüyada Rabbine yalvardığını, münacat ettiğini görmek, Allah'a yakınlık ve insanlar tarafından sevilmekle tabir olunur.

Birisi rüyada şeytandan Rabbine sığındığını (yani euzu besmele) çektiğini görse, faydalı ilme ve hidayete delâlet eder. Düşmanların şerrinden emin olur. Eğer hasta ise afiyet bulur. Yine rüyada Allahu Teâlâ'ya sığınmak, hain arkadaştan emin olmaya, pislikten temizlenmeye ve hidayete delâlet eder. Rüyada Cenâb-ı Hakk'a gittiğini görmek, doğru yolda devam üzere olmaya delâlet eder. Yine Hak Teâlâ hazretlerini görmek: Bütün  korkulardan,  kötü  şeylerden, düşmanlıklardan, katilden, belâ ve kederden emin olmaya delâlet eder.

Allahu Teâlâ'yı rüyada görmek, iman sahiplerine kuvvet ve berekettir. Fakir bir adamın Rabbi 'ni rüyada görmesi, zengin olacağına delâlet eder.

İbn-i Şirin demiştir ki:

- Rüyada Rabbini gören kimse cennetliktir. Her kim yüce Allah'ı görürse o kişi insanları Allah yoluna sevk etmek ve davet için yaratılmıştır.

Allahu Teâlâ'yı görmek yedi veçhile tabir olunur

1.  Mağfiret,

2.  Rahmet,

3.  Şefkat,

4.  Keramet,

5.  Selâmet

6.  Tövbe

7.  Tevfik...

Devlet reislerinin Cenâb-ı Hakk'ı görmesi, izzet ve ikbâle delâlet eder.. Gazilerin görmesi, şehadet mertebesi ile tabir olunur. Hapishanede olan birinin görmesi, zindandan kurtulacağına delâlet eder.

Rüyasında, Allah yolunda nöbet tuttuğunu görmesi, taat ve ibadete devama ve Allah'ın emirlerini yerine getirmeye, Resul-i Ekrem'in sünnetine uymaya ve Hak'tan korkmaya delâlet eder. Bir kimse rüyada cihada çıktığını veya nöbet beklediğini görse, o kişinin hayır üzere olduğuna delâlet eder. Rüyada Allah'tan korktuğunu görmek, fakirlikten kurtulup zengin olmaya ve rızkının genişliğine delâlet eder. Allahu Teâlâ'nın kendisini tehdit ettiğini görmek, günah ile tabir olunur. O kimse hemen kendisine gelmeli ve tövbe etmelidir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Ana Sayfa

Wikipedia

Arama sonuçları